1600

Menu a’la carte

Poznaj smaki Restauracji Czwarte Piętro

 

KARTA MENU 

 

PRZYSTAWKI

Śledź 90g/50g – 19 zł

olej lniany, cebula dymka, młode ziemniaki, śmietana,chrzan

 

Tatar z polędwicy wołowej 80 g/50g – 38 zł

sezonowana polędwica wołowa, korniszon, borowik marynowany, szalotka, kapary, żółtko przepiórcze, majonez lubczykowy, musztarda francuska

 

 Ser kozi zapiekany 150g – 28 zł

kozi ser, pieczony burak, maliny balsamico bianco, prażone orzechy Pecan, mikro zioła

 

 Wątróbki drobiowe 120 g – 24 zł

jabłko, cebula, miód, mielony czarny pieprz i sól morska, grzanka pszenna, borówka brusznica

 

SAŁATY

Rzymska sałata z kurczakiem zagrodowym 100g/100g/50g – 29 zł

bekon, grzanki, czornek, jajko na twardo, anchois, parmezan

 

Sałata z młodych buraków i boćwiny 200g – 28 zł

Kozi ser twarogowy, orzechy Pini, słonecznik, dynia, pieczone młode buraki, mix sałat, ocet balsamiczny, miód, maliny, oliwa z oliwek

 

ZUPY

Krem z pieczonych pomidrów 200ml/50g – 20 zł

pomidory, bulion z kurczaka, seler naciowy, ser gorgonzola, śmietana Creme fresh

 

Zupa orientalna z krewetkami 200ml/100g – 30 zł

krewetki, mleko kokosowe, indyjskie curry, listki kafiru, trawa cytrynowa, peperoni, cebula, papryka czerwona

 

PASTA

Makaron spaghetti Aglio e olio peperoncio 220 g – 26 zł

oliwa z oliwek, czosnek, natka pietruszki, papryczka peperoni, ser Grana Padano

 

Krewetki na risotto 220 g – 38 zł

Krewetki Black Tiger, szafran, ryż arborio, ser mascarpone, szalotka, białe wino, bulion, ser Grana Panado

 

Mule z makaronem 220 g – 34 zł

makaron z atramentem kałamarnicy, mule, czosnek, papryczka peperoni, białe wino, oliwa z oliwek, cytryna, kolendra

 

DANIA Z RYB

Dorsz 150g/80g/100g/30ml – 48 zł

polędwiczka z dorsza, młody szpinak, tłuczony ziemniak, jus wołowy, chipsy ze skóry świńskiej

 

Sandacz 150g/80g/50g- 48 zł

Filet z sandacza, puree selerowe, bób, zielona fasolka, żółtko confit, esencja koperkowa

 

Półmisek “Frutti di Mare” 500g – 78 zł

Krewetki tygrysie, mule, pierścienie kalmara, małże nowozelandzkie, czosnek, białe wino, natka pietruszki, pieczone pomidorki, grzanki ziołowe

 

DANIA MIĘSNE

Kaczka – filet barbarie 160g/100g/60g – 56 zł

filet confitowany w tłuszczu gęsim, puree z zielonego groszku, sałatka z pieczonego buraka, soczewica belunga, culis z mango i marakui

 

Stek z antrykotu dojrzewającego Rib-Eye 240g/100g/120g – 88 zł

domowe frytki, mini sałatka, winegret

 

Kurczak zagrodowy – filet supreme 160g/100g/80g – 40 zł

puree z marchewki, kolorowa komosa ryżowa, młody szpinak, szalotka, tymianek, grzyby shimeji, piasek z pieczonych orzechów

 

Kotlet schabowy z kostką 250g/100g/100g/80g – 39 zł

Kapusta młoda zasmażana, młode ziemniaki, koperek, mizeria z ogórka

 

BURGERY

Burger z wołowiny 160g/100g/60g – 48 zł

sałata lodowa, pomidor, ogórek piklowany, cebula czerwona, chipsy z bekonu, ser cheddar, jajko sadzone,rukola, sos koktajlowy, sos relish, frytki domowe, ketchup

 

Fishburger 160g/100g/60g – 32 zł

morszczuk panierowany, sałata lodowa, kiszona kapusta, ogórek piklowany, cebula czerwona, sos remulade, krążki cebulowe panierowane, frytki domowe, ketchup

 

 DESERY

 Creme Brulee 120g/60g – 20 zł

owoce sezonowe, mięta

 

Szarlotka na kruchym cieście 180 g – 20 zł

sos angielski, creme fresh

 

Panna Cotta z tapioki 100g/80g – 20 zł

mleko kokosowe, nasiona chia, owoce sezonowe, mus z mango, mięta

 

Truskawki w mascarpone 130g/50g – 20 zł

beza, ser mascarpone, lody waniliowe, kruszonka, mięta

 

 Wybór lodów i sorbetów własnej cukierni 1 gałka 6 zł

50g

 

 

Menu a’la carte