1920

Menu a’la carte

Poznaj smaki Restauracji Czwarte Piętro

 

KARTA MENU 

 

PRZYSTAWKI

Tatar z polędwicy wołowej 80 g – 35 zł

sezonowana polędwica wołowa, korniszon, borowik marynowany, szalotka, kapary, żółtko przepiórcze, musztarda francuska

 

 Kozi ser z figą i pieczonym burakiem 200g – 32 zł

kozi ser, figa, orzechy pecan, pieczone buraki, kiełki, rukola, krem balsamiczny, miód, coulis z malin, oliwa z oliwek

 

 Śledź w śmietanie 120 g – 19 zł

filet z matiasa, śmietana, creme fraich, kawior z łososia, pumpernikiel

 

Zupa grzybowa 200ml – 20 zł

podgrzybki, kurki, borowiki, świeży tymianek, grzanki maślane

 

Żur staropolski 90g/50g/50ml/110ml – 20 zł

klopsiki z białej kiełbasy swojskiego wyrobu, jajko z zielononóżki Poche, chrzan, grzyby suszone, mąka razowa, natka piteruszki

 

Pierogi z gęsiny 150 g –  30 zł

borowik, szalotka, emulsja pietruszkowa, klarowane masło, tymianek – espuma

 

 DANIA GŁÓWNE

Dorsz 150g/100g/60g – 53 zł

polędwiczka z dorsza, risotto z puree z zielonego groszku, karmelizowana marchewka, soczewica beluga, sos maślany Beure Blanc, kawior z łososia

 

Polik wołowy w Porto 160g/100g/80g – 48 zł

sos z czerwonego porto, ziemniaczano-chrzanowe puree, szpinak, szalotka i czosnek konfit

 

Kurczak zagrodowy 160g/100g/80g – 40 zł

risotto z kurkami, mascarpone, smietana, ciecierzyca, płatki sera Pecorino

 

Tradycyjny kotlet schabowy z kostką 250g/100g/100g – 39 zł

zasmażana kapusta, opiekane ziemniaki z tymiankiem, dymka, boczek

 

Burger  wołowy z antrykotu i rostbefu alla Dom Zdrojowy 48 zł

sałata lodowa, pomidor, ogórek piklowany, cebula czerwona, chipsy z bekonu, ser camembert, jajko sadzone, rukola, frytki z batatów, katchup, sosy zimne  180g/100g/60g/100g

 

 DESERY

 Fondant czekoladowy 130g/50g – 20 zł

sos angielski, gałka lodów orzech laskowy

 

Szarlotka na kruchym cieście 180 g – 20 zł

lody waniliowe, smietana

 

 Wybór lodów i sorbetów własnej cukierni 1 gałka 6 zł

50g

 

 

Menu a’la carte